Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Liz Cronkhite: Herääminen ja tiedostettu Tietoisuus

 

Kun puhumme "heräämisestä", tarkoitamme Totuuden kokemuksellista oivaltamista tiedostetussa tietoisuudessamme.

Yksilöllinen tietoisuus koostuu kolmesta osasta: 1) tietoisuudesta, josta olemme tietoisia, 2) juuri ja juuri tiedostamisen alapuolella olevasta osasta sekä 3) alitajunnasta. Tiedostettua tietoisuutta on kaikki se, mistä olet tällä hetkellä tietoinen mielessäsi, mukaan lukien se, mitä näet kehosi silmillä. Tietoisuuden alapuolella olevat asiat ovat hieman tiedostamisen ulkopuolella, kuten silloin, kun etsit avaimiasi ja muistat nähneesi ne äskettäin. Voi olla, että pystyt saamaan tämän epämääräisen muiston nostettua tiedostettuun tietoisuuteesi, tai sitten et pysty. Alitajuntaa on kaikki se, mikä on tietoisuutesi ulkopuolella, mutta se silti sijaitsee mielessäsi. Suurin osa ihmisen tietoisuudesta on alitajuntaa.

Kun sinulla ei ole tietoisuutta Hengestä, Se on edelleen alitajunnassasi. Kun tunnet Hengen Läsnäolon, mutta et näe Henkenä, Se on tietoisuutesi alapuolella, hieman täyden tiedostamisen ulkopuolella. Kun näet Henkenä, mikä tarkoittaa Hengen näkemistä (Rakkauden, Ykseyden näkemistä), Se on tiedostetussa tietoisuudessasi ja sinun voidaan sanoa oivaltaneen Hengen kokemuksellisesti. Olet siis valaistunut tai olet heräämässä.

Totuus tulee tiedostettuun tietoisuuteesi yleensä ensin älyllisten käsitteiden kautta. Jos hyväksyt nuo käsitteet, sinun voidaan sanoa ymmärtävän Totuuden älyllisesti. Tässä vaiheessa sinulla ei ole todellista muutosta kokemuksessasi. Se on kaikki ”päässäsi", vain joukko mukavia ideoita. Henki on edelleen enimmäkseen alitajunnassasi, ja jos Se nousee juuri ja juuri tietoisuutesi alapuolelle, et todennäköisesti tunnista sitä vielä. Esimerkiksi se ilo, jota koet henkisen materiaalin lukemisesta ja henkisten opettajien kuuntelemisesta, on kokemusta Hengestä. Mutta lukuun ottamatta näitä rajoitettuja kokemuksia, tietoisuuskokemuksesi ei ole muuttunut.

Seuraavaksi tulet tietoiseksi siitä, että Totuus on totta. Saatat sanoa Henkisyydestä: "Ymmärrän tämän enemmän kuin älyllisesti." Kokemuksessasi on tapahtunut muutos, kun Henki on jo lähellä tiedostuttua tietoisuuttasi. Saatat myös välillä kokea Sen tiedostetussa tietoisuudessasi, mutta et vielä elä Siellä. Tosissaan olevat henkiset opiskelijat saavuttavat tämän vaiheen, ainakin jossain määrin.

Lopulta oivallat Totuuden kokemuksellisesti. Tietoisuutesi on kokenut perustavanlaatuisen muutoksen, eli tiedostettu tietoisuutesi on muuttunut ja elät Totuudessa ja Totuudesta, tietoisesti. Kokemuksesi tietoisuudesta ja olemassaolosta on radikaalisti erilainen kuin se oli silloin, kun elit egotietoisuudessa.

 

Liz Cronkhiten blogi 13.5.2022 

 

https://acimmentor.blogspot.com/2022/05/awakening-and-conscious-awareness.html