Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Miten löydän ”Minä Olen” -olemukseni?

 

DAVIDIN KYSYMYS: Puhut paljon avautumisesta sisäisyydelle ja pienessä itsessä syntyvien ajatusten, tunteiden ja tuntemusten toivottamisesta tervetulleeksi. Voisitko kertoa, mitä sisäisyydelle avautuminen tarkoittaa sinulle käytännössä? Ja kun aloit tehdä tätä, oliko sinulla tilanteita, jolloin tämä oli vaikeaa tai et löytänyt "Minä olen" -olemusta, ja jos oli, oliko sinulla jotain menetelmiä tai ajatuksia, joita käytit päästäksesi takaisin ”Minä olen” -tunteeseen?

 

KEITHIN VASTAUS: Kun et löydä tunnetta "Minä Olen", se johtuu siitä, että identifioidut ajatukseen "Minä olen David".

Et löydä "Minä Olen" -olemusta ollessasi "Minä olen David".

Se ei yksinkertaisesti ole millään tavalla mahdollinen ja käytettävissäsi oleva vaihtoehto.

David on este tietoisuudellesi ”Minä Olen” -olemuksena.

”Itsestä oleva käsitys seisoo kuin kilpi tai kuin hiljainen este totuuden edessä ja peittää sen näkyvistä.” (T-31. VII.7:1)

David on sinun käsityksesi itsestäsi.

Päätöksentekijänä (ei Davidina – David on egoon samaistuva päätöksentekijä) voit olla oikea-mielinen tai väärä-mielinen, eli voit samaistua erilliseksi itseksi (Davidiksi) tai Tietoisuudeksi.

Et voi olla olematta jompikumpi, etkä voi yhtä aikaa olla molempia.

Se on jompikumpi.

Joten ollaksesi "Minä Olen", sinun täytyy tuntea identiteettisi päätöksentekijänä eikä sinä hulluna äänenä, joka puhuu itsekseen mielessäsi.

Sinun, päätöksentekijän, on erotettava itsesi egosta, ja tämä automaattisesti liittää sinut Pyhään Henkeen "Minä Olen"-tuntuna, laajan hyväksyvän tietoisuuden kenttänä, koska se on jompikumpi.

Joten et egoksi, persoonaksi identifioituessasi yritä päästä käsiksi "Minä Olen" -olemukseen.

Sen sijaan katsot päätöstäsi identifioitua egoksi; katsot haluasi, että tuota väärää itseä puolustetaan ja se todistetaan oikeaksi; katsot haluasi, että mielessäsi itsekseen puhuva hullu ääni on yhtä kuin sinä, ja annat tämän kaiken täysin anteeksi itsellesi.

Tällöin olet hereillä mielessäsi sen sijaan, että olisit tiedostamaton ja täysin hukkunut ajatuksiisi, ja katsot jatkuvasti päätöstäsi olla egoidentiteetti tuomitsematta tai kommentoimatta sitä millään tavalla.

Eikä muuta.

Tässä katsomisessa "Minä Olen" alkaa loistaa mielessäsi, taustalla, ja se alkaa olla se tila, joka ympäröi päätöstä egosta ja syyllisyydestä, jotka pääsevät tulemaan esiin, koska ne ovat saaneet tilaa tulla esiin.

Nyt ensimmäistä kertaa "tämän sijasta voisin kokea rauhaa" (OT-34) on käytettävissäsi.

Se ei ollut Davidin käytettävissä.

David on ego.

Sen sijaan se on tuomitsemattoman tietoisuuden käytettävissä.

Se olet Sinä.

Päätöksentekijä.

Et ole heti tuosta vain valmis päästämään irti Davidiksi samaistumisesta ja samaistumaan täysin siihen, mikä vain katsoo (Minä Olen).

Kuitenkin tuomitsemattomassa katsomisessa, jos siitä pidetään kiinni ja sitä toistetaan, päätöksesi olla samaistumatta egoksi ja siten samaistuminen Pyhään Henkeen ”Minä Olen”-olemuksena (koska se on jompikumpi), on yhtä varmaa kuin se, että Jumala On.

Tämä on Pyhä hetki.

 

 

Keith Kavanagh

A Course In Miracles With Keith Facebook Group

 

Suomentanut Marja Ikivalo