Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Miten elää merkityksellistä elämää ja pitää huolta läheisistä?

 

AMYN KYSYMYS: Hei. Minulla on tällä hetkellä monia kysymyksiä. Mutta tämä nimenomainen näyttää estävän minua harjoittamasta Kurssia.

En ole varma, pystynkö selittämään tämän kunnolla, mutta pohjimmiltaan kyse on siitä, että tunnen (egoni tuntee), että harjoittamalla Kurssia ja hyväksymällä Sovituksen itselleni petän läheiseni. Varsinkin lapseni. Tuntuu siltä, että sanon, ettei heitä ole olemassa (mikä on totta), ja tuntuu siltä, että olen julma heitä kohtaan, ikään kuin he eivät merkitsisi minulle mitään. Tiedän tietysti, että tämä on väärän mielen mukaista. Mutta tässä on vain joku niin syvä tukos, että päätän kuunnella sitä. Se todella estää minua harjoittamasta Kurssia. Silti tiedän syvällä sisimmässäni, että Kurssi on totta ja se luultavasti on oikea polku minulle. Luulen, että tietyt asiat "elämässämme", unessamme, todella pitävät meidät otteessaan.

Kamppailen kovasti tässä unessa olemisessa, elämän elämisessä ja roolien toteuttamisessa, ollen emotionaalisesti sitoutunut elämään, kohdaten toiset ihmiset todellisella ja aidolla tavalla – samalla kun uskon, että tämä on unta eikä todellinen kotimme eikä tämä edes ole totta. En tiedä kuinka elää merkityksellistä elämää ja pitää yllä merkityksellisiä ihmissuhteita (erityisesti niiden ihmisten kanssa, jotka tarvitsevat minua selviytyäkseen ja menestyäkseen) samalla kun hyväksyn totuuden, että tämä kaikki on unta. Kuinka pärjätä näiden kahden näennäisesti vastakkaisen ajatuksen kanssa?

 

KEITHIN VASTAUS: Päästä heti irti kaikista vääristä ajatuksista.

Et koskaan katso peiliin ja sano, ettei sinua ole olemassa.

Et koskaan näe veljeäsi ei-olevana.

Et koskaan näe maailmaa olemattomana.

Tämä on resepti masennukseen, toimimattomiin ihmissuhteisiin ja henkiseen jumitilaan.

Jos ymmärrät asiat tällä tavalla, harhainen "pyhä ego" vangitsee sinut, jolloin ajattelet olevasi ainoa ego koko maailmassa.

Ja sitten olet äärimmäisen onneton ja teet kaikkien muidenkin olon kurjaksi.

Tämä ei ole Ihmeiden oppikurssia, jossa on kyse Kristuksen kasvojen näkemisestä kaikissa veljissäsi ja Jumalan muistamisesta.

Kurssin harjoittaminen samalla kun elät lastesi kanssa tarkoittaa sitä, että näet näennäisten ilmenemismuotojen tuolle puolen Kristuksen voimaan, haavoittumattomuuteen ja pyhyyteen, joka on totuus heistä, tapahtuipa mitä tahansa.

Näin opetat sen heille ja opit sen itse.

Kuinka se voisi tehdä mitään muuta kuin siunata ja parantaa teitä kaikkia?

Tiedätkö, kuinka voimakasta on olla sellaisen lähellä, joka näkee sinussa vain voimaa ja hyvyyttä?

Ole se henkilö.

Ole se vanhempi.

Näin harjoitat Kurssia.

Jopa maailman kanssa tekemisissä ollessasi sinua ei pyydetä toistamaan mieletöntä mantraa siitä, että maailmaa ei ole olemassa.

Sen sijaan sinua koulutetaan näkemään todellinen maailma – joka on tämä maailma ilman mitään merkityksen tai syyllisyyden projisointeja siihen.

Silloin kaikki ihmiset ja asiat laulavat sinulle pyhyydestäsi, joka on kaikki mitä on.

Illuusio on olemassa illuusiona. Se on siis jotain, näennäisesti ilmentymässä, mutta sitä ei ole oikeasti olemassa.

Lakkaa kieltämästä Jumalan Yhtä Pyhää Poikaa väittämällä sitä olemattomaksi.

Näe Hänen Voimansa ja Pyhyytensä loistavan Totuutena kaikkien merkityksettömien ilmentymien takana.

 

 

Keith Kavanagh

A Course In Miracles With Keith Facebook Group

 

Suomentanut Marja Ikivalo