Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Liz Cronkhite: Miksi ihmeessä kukaan valitsisi Taivaasta ulkona olemisen tarinan?


Kysymys:
Kirjoitit viime viikolla siitä, miten Sovitus on jo valmis, emmekä voi harhautua tästä käsikirjoituksesta. Ensimmäinen (ego)reaktioni tähän oli, että tämä koko konsepti (tai ennemminkin totuus) on kovin lannistava ja se tekee minusta aivan voimattoman, ja minulla on vaikeuksia nähdä, mitä järkeä on maailmassa, jossa vain joutuu kärsimään. Miksi muka olisimme valinneet kokemuksen rakkaudesta, ykseydestä, rauhasta ja ilosta erossa olemisesta, ja miksi olisimme valinneet käsikirjoituksen, joka estää meitä saavuttamasta tietoa Taivaasta? Tuntuu kuin olisimme marionetteja, jotka on huijattu luulemaan, että meillä olisi valtaa liikuttaa omia narujamme. Kuitenkaan ei ole mitään mitä voimme tehdä, vaikuttaaksemme siihen, miten narujamme vedellään. -TR

Vastaus: Jumala, ollessaan Kaikki-Mitä-On, sisältää myös ajatuksen omasta vastakohdastaan. Mutta ollessaan Kaikki-Mitä-On Jumalalla ei voi olla vastakohtaa. Joten sillä hetkellä, kun ajatus ei-Jumalasta ilmaantuu, se katoaa. Mutta ei-Jumala sisältää ajan idean (eli idean ajattomuuden tai ikuisuuden vastakohdasta), ja ajan sisältä käsin katsottuna näyttää siltä, että ei-Jumalan ajatus ilmentyi kauan sitten ja se tehdään tekemättömäksi jossain määrittelemättömässä tulevaisuudessa (tätä Ihmeiden oppikurssi kutsuu Sovitukseksi). Mutta Jumalassa tämä ajatus on jo ohi. Itse asiassa se ei koskaan edes lähtenyt liikkeelle, koska se on mahdoton.

Joten ei-Jumalan ajatus vain on, niin kuin Jumalakin vain on. Tämä mahdoton ei-Jumalan ajatus ei sisällä mitään aietta mihinkään suuntaan, sillä ei ole mitään tarkoitusta, kukaan ei ole valinnut sitä eikä sitä pitäisi ottaa vakavasti. Kuitenkin sinä otat tämän tosissasi, siihen asti, kunnes näet tämän kaiken – jos se on sinun osasi Sovituksessa.

Muista: sinä et ole jotain, joka näyttää olevan materiaalisessa maailmassa. Sinä et ole kenenkään marionetti eikä ketään ole huijattu mitenkään. Kyseessä on vain väärä identifikaatio. Sinusta tuntuu, kuin mielesi olisi itsenäinen (ego), erillään kokonaisuudesta (Kristus), kun itse asiassa se on koko Kokonaisuus. Se osa, jota näytät näyttelevän yhtenä hahmona Sovituksessa, on yksi lanka valtavassa yhteen liittyvässä kudelmassa. Kuvitellessasi olevasi erillinen yksilö monien muiden yksilöiden joukossa, sinä olet voimaton muovaamaan oman kohtalosi. Mutta ollessasi Yksi Mieli, jossa Sovitus ilmenee, ja ollessasi Sovituksessa ilmenevä mahdottoman ajatuksen oikaisu, sinä olet Voima itse. Joten jos koet olevasi lannistunut ja voimaton, se on vain ego, joka haluaa mököttää.

 

Liz Cronkhiten blogikirjoitus 6.8.2021

https://acimmentor.blogspot.com/2021/08/ask-why-would-we-choose-script-that.html