Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Miten saada sitä, mitä haluaa?

 

Joskus elämämme ei ole aivan sitä, mitä toivomme. Kaipaamme jotain lisää ja jotain vähemmän. Useimmat meistä toivovat enemmän rahaa ja rakkautta, ja vähemmän stressiä, huolta ja murhetta. 

Vetovoiman laki sanoo, että ihminen saa sitä, mitä tilaa. Meidän pitäisi siis kyetä vetämään ihania asioita elämäämme. Toiveita ajattelemalla ja visualisoimalla niitä, kuin ne olisivat jo totta, universumin pitäisi toimittaa ne perille. Miksi kuitenkin on niin, että emme läheskään aina saa sitä, mitä haluamme eikä elämämme aina ole aivan sellaista, kuin toivomme? 

Ongelma tässä asioiden ilmentämisessä on, että jos haluat kovasti jotain, havaitset samalla, että tämä haluamasi asia puuttuu sinulta. Jos haluat enemmän rahaa, havaitset samalla, että sinulla ei mielestäsi ole tällä hetkellä riittävästi rahaa, laskujen maksaminen stressaa ja etkä pysty hankkimaan asioita, joita haluaisit hankkia. Jos haluat paremman työpaikan tai ylipäätään edes jonkinlaisen työpaikan, havaitset samalla, että sinulla ei ole työpaikkaa tai nykyinen työpaikkasi ei ole mieleisesi. Jos haluat paremman ihmissuhteen tai ihmissuhteen ylipäätään, havaitset samalla, että sinulla ei ole mieleistä ihmissuhdetta tällä hetkellä. 

Ja koska universumi on kuin kopiokone, joka uskollisesti antaa sinulle sen, mitä havaitset, mihin keskityt ja mihin energiasi kohdistat, niin kyllä, saat lisää juuri sitä: puutetta ja haluamista. Mikä sitten voisi olla sellainen tapa, jolla voisi vaikuttaa elämäänsä ja saada asioita, joita haluaa? Tässä kolme askelta, jotka voit ottaa.

 

1. Selvitä itsellesi, miksi haluat sitä mitä haluat 

Tutki tätä haluamisen asiaa niin syvällisesti kuin pystyt. Miksi oikeasti haluat sitä, mitä haluat? Mitä uskot haluamasi asian avulla saavasi? Kaikissa asioissa, joita haluat, on joku syvempi syy, miksi tätä asiaa haluat. 

Jos haluat enemmän rahaa, kysy itseltäsi, miksi sitä haluat. Ehkäpä sitten kokisit olevasi turvassa? Tai uskot, että kokemasi stressi voisi sitten helpottaa? Tai uskot, että sitten olisit pysyvästi onnellinen? Turvallisuuden tunne, stressin väheneminen ja onnellisuuden kokeminen ovat näitä syvempiä syitä, joiden takia oikeasti haluat haluamaasi asiaa. Jostain syystä olet vain päätynyt siihen, että juuri tämä yksi konkreettinen ilmenemismuoto on se tapa, jolla voit saada haluamasi syvemmät asiat toteutumaan. 

Asiaa tutkiessasi saatat myös huomata, että haluamasi asia toisi sinulle pääsyn pois tilanteesta, josta et pidä. Haluatko parempaa työpaikkaa sen takia, että nykyisessä työpaikassasi on vaikka liikaa konflikteja? Ehkäpä asiaa syvällisesti pohtiessasi tajuat, että lapsuutesi oli konfliktia täynnä vanhempiesi riitaisan parisuhteen takia. Opit jo tuolloin pelkäämään konflikteja ja piiloutumaan niiltä, joten tämän hetkinen työtilanteesi on toisintoa lapsuuden tilanteestasi. Ehkäpä nykyinen työpaikkasi onkin sinulle kutsu yrittää parantaa tuo lapsuuden kivulias kokemus ja vapauttaa sinut ainaisesta konfliktinpelosta. 

Tällöin työpaikan vaihto ei ole ratkaisu, koska uudessa työpaikassa voi sama tilanne ”yllättäen” jatkua. Näennäisesti hankalat työtoverit ovatkin sinun sielusi apureita, jotka kutsuvat sinua tekemään omaa keskeneräistä sisäistä työtäsi. Tässä tapauksessa uuden työpaikan toivomisen syvempi syy on lapsuuden traumasta vapautuminen.

 

2. Etsi haluamaasi syvempää syytä elämästäsi, tässä ja nyt 

Kun olet selvittänyt itsellesi, mikä on se todellinen syy haluta sitä asiaa, mitä haluat, niin seuraavaksi voit alkaa etsiä tapoja, joilla voit löytää haluamaasi asiaa elämästäsi, tässä ja nyt. Miten tämä syvällisempi syy ilmenee jo nyt elämässäsi? Olisiko jotain, miten voisit lisätä tätä asiaa elämääsi jo nyt, aivan pikku keinoin? 

Jos haluat paremman työpaikan siksi, että elämäsi olisi mielekkäämpää, niin ala kiinnittää huomiota kaikkiin niihin pikku hetkiin, jolloin koet elämäsi olevan mielekästä. Milloin on sellainen hetki, jolloin koet olevasi tekemässä juuri sinulle sopivaa asiaa ja tunnet iloa ja jopa intohimoa tekemääsi asiaa kohtaan? Jos haluat enemmän rahaa, niin ala kiinnittää huomiota hetkiin, jolloin koet elämän runsautta. Anna huomiosi ja energiasi virrata noihin hetkiin ja koe niitä täysiä, kiitollisuudella. 

Nämä hetket voivat olla äärimmäisen pieniä ja harvinaisia, ja aluksi voi olla vaikeaa löytää niitä lainkaan omasta elämästä. Osaltaan tähän on syynä myös yleinen vallassa oleva, markkinatalouden vahvistama käsitys siitä, että oma elämä ei voi olla hyvää jo tässä ja nyt, ilman sitä ja tätä ja tuota härpäkettä tai kehomuokkausta tai itsensä kehittämisen kurssia. Markkinatalous pyörii sillä oletuksella, että ihmiset kuluttavat koko ajan enemmän, joten heille on myytävä ajatusta, että heidän onnellisuutensa ei voi vielä olla täydellistä, vaan se tulee tämän tai tuon tarvikkeen tai palvelun myötä. Meille myydään tyytymättömyyttä elämäämme ja itseemme. Nykyisessä talousjärjestelmässä on suuri kapinateko olla tyytyväinen juuri nyt, ostamatta ja kuluttamatta, vain ollen se kuka on, tässä ja nyt. 

Tämä on myös egomielen tapa toimia. Se ei halua, että pysähdyt ja löydät syyn onneen sisäisestä rauhastasi tai jo olemassa olevista, mitättömän pienistä asioista elämässäsi. Se haluaa, että aina vain etsit ja etsit onnen lähdettä. Ehkä seuraava tavara sen tuo? Ehkä seuraava tapa, jolla saat kehosi laihemmaksi tai kauniimmaksi? Ehkä seuraava itseä kehittävä kurssi ja koulutus ja sitten vihdoin voit olla itseesi tyytyväinen? 

Joten ei ole välttämättä aivan helppoa alkaa kääntää omaa mielen piintynyttä tapaa toimia ja etsiä omasta elämästään mielekkyyttä, harmoniaa, onnellisuutta ja rakkautta, tässä ja nyt. Mutta vaikkei tämä aluksi helppoa olisikaan, tässä kyllä harjoitus kannattaa. 

Lisäksi voi miettiä, miten voisi helposti, ilman stressiä, lisätä haluamiensa syvempien asioiden määrää elämässään. Eikä näiden asioiden saamisen tarvitse olla vaikeaa tai kallista. Kauneutta voi havaita kukkakaupan ikkunassa, lempeyttä ja läheisyyttä voi saada naapurin koiraa silittämällä ja stressiä voi vähentää opettelemalla rauhoittumaan ja rentoutumaan. 

Harjoittelun myötä on aina vaan helpompaa ja helpompaa nähdä toiveensa mukaisia asioita elämässään ja siunata niitä kiitollisuudella. Kiitollisuus on voimakas tunne, joka vahvistaa sitä asiaa, johon sen kohdistaa. 

Jos omasta elämästä on vaikeaa löytää asioita, joihin suhtautua kiitollisuudella, voi keinona käyttää sitä, että kuvittelee asioiden olevan vielä huonommin. Entä jos olisin neliraajahalvautunut? Nyt sentään käteni ja jalkani toimivat ja pystyn itse liikkumaan, syömään ja käymään vessassa, joten voin todella olla äärimmäisen kiitollinen näistä perusasioista. Entä jos olisin syntynyt johonkin toiseen maahan nälänhädän tai sodan keskelle? Siihen verrattuna omat elinolosuhteeni alkavat näyttää lähes paratiisinomaisilta.

 

3. Päästä irti haluamastasi asiasta 

Nyt kun olet alkanut kiinnittää huomiota kaikkiin niihin pikku hetkiin elämässäsi, joissa saat kokea haluamaasi asiaa syvemmällä tasolla ja olet lisännyt noiden hetkien määrää, niin että paljon enemmän energiaasi virtaa näihin ihaniin hetkiin, sen sijaan että keskittyisit puutteeseen ja muutoksen haluamiseen, niin viimeinen askel on päästää kokonaan irti haluamastaan asiasta sen konkreettisessa, pintatason ilmenemismuodossa. Tällöin et millään tasolla ole riippuvainen siitä, että haluamasi asia ilmenee elämässäsi juuri siinä muodossa, jossa sinä olet ajatellut sen ilmenevän. 

Ei ole vain yhtä tapaa saada se, mitä haluat. Jos jäät kiinni vain yhteen tapaan, saatat epähuomiossa ohittaa sen, että saat itse asiassa sen mitä haluat – ehkäpä vain eri muodossa, kuin luulit. 

Yksi tapa päästää irti haluamastaan asiasta on keksiä omasta päästään kuvitteellinen selitys sille, miksi on hyvä juttu, että toiveesi ei toteudu. Jos olet toivonut lottovoittoa, voit alkaa kuvitella sitä, millaiseen ahdistelujen pyöritykseen sen jälkeen joutuisit. Menettäisit kaikki ystäväsi kateellisuuden takia, joutuisit uudenlaiseen taloudelliseen stressiin pohtiessasi rahamäärän sijoittamista, ja lapsesikin ajautuisivat huumeiden orjiksi ylellisen elämän pyörteissä. Tällaisia skenaarioita ajatellessasi voit kääntää ajatuksesi sellaisiksi, että ”onpa hyvä, etten voita lotossa ja lapsenikin säästyvät huumekurimukselta”. 

Mikä tahansa tapa, joka auttaa sinua päästämään irti haluamastasi asiasta, johdattaa sinua ymmärtämään, että et tarvitse juuri tuota yhtä asiaa voidaksesi olla onnellinen. Sinullahan on jo yllin kyllin tuota haluamasi asian syvempää ilmenemismuotoa, joten entä sitten, vaikka et saakaan juuri sitä, mitä alun perin epätoivoisesti koit tarvitsevasi?

 

Muutos voi olla hidas, mutta se on tärkeä 

Ei haittaa, vaikka välillä lipsut takaisin vanhaan ja kaikki energiasi menee puutteeseen ja haluamiseen keskittymiseen. Tietenkin on hyvä, jos tulet tästä tietoiseksi ja käännät huomiosi takaisin kaikkeen siihen hyvään, jota olet omasta elämästäsi löytänyt. Tällä tavoin vaikutat suuresti omaan hyvinvointiisi. Voit itse valita, vällytkö negatiivisissa ajatuksissa, pahantahtoisissa somekirjoitteluissa, uutisten kauhisteluissa ja maailman pahuudella mässäilevässä ”viihteessä” vai käännätkö energiasi virtaamaan johonkin sellaiseen, josta sinulle tulee pitkässä juoksussa parempi olo. 

Ja jos et jaksa yrittää etsiä hyvää elämässäsi, tässä ja nyt, niin ehkä et ole vielä löytänyt omaa ns. saturaatiopistettäsi eli sitä hetkeä, jolloin et enää kerta kaikkiaan jaksa voida huonosti ja kyllästyt pyörittämään samaa vanhaa pahoinvoinnin kaavaa. Tällöin kyllästyminen antaa sinulle kipinää alkaa etsiä edes pienen pieniä valon pilkahduksia, pienen pieniä muutoksia, joilla lisätä kehon ja mielen hyvinvointia ja sisäisen rauhan tunnetta. 

Ihmiset helposti ajattelevat, etteivät näin pienet muutokset ole merkityksellisiä, vaan asioiden pitäisi muuttua suuresti, näyttävästi ja nopeasti. Muutos ei kuitenkaan yleensä tapahdu niin. Usein se vaatii aikaa ja sinnikkyyttä. Itselläni matka ensimmäisestä masennuksesta ja itsemurhayrityksestä sisäiseen rauhaan ja pysyvään hyvinvoinnin tilaan kesti 20 vuotta, joista viimeiset 10 vuotta tein oikeasti töitä löytääkseni itselleni sopivan tavan elää elämääni. Ajallisesta kestosta huolimatta matka on todella ollut vaivan väärti. Hyvinvointi ja sisäinen rauha ovat todellakin, todellakin tavoittelemisen arvoisia asioita! 

 

Egomielen ahtaista tarpeista kohti sielun iloa ja innostusta 

Ihmismieli keskittyy helposti asioiden konkreettisiin ilmenemismuotoihin, kuten siihen, mitä teemme työksemme tai missä asumme. Kaikki energiamme saattaa mennä juuri sen yhden ja oikean konkreettisen ratkaisun etsimiseen. Sielumme saattaa kuitenkin olla paljon kiinnostuneempi siitä, millaisella asenteella asioita teemme ja miltä elämämme meistä tuntuu. Kun alamme kiinnittää huomiota asenteisiimme, ajatuksiimme, uskomuksiimme, sanoihimme, tapoihimme ja tunteisiimme, olemme sillä alueella, joka sieluamme eniten kiinnostaa. Ja tämä on myös se alue, jonka kautta voimme vaikuttaa omaan elämäämme. 

Voi tietenkin myös käydä niin, että kun olet lisännyt haluamasi asian syvemmän motiivin havaitsemista elämässäsi, sinussa on syttynyt iloinen toiminnan liekki ja alat tehdä konkreettisia toimia saadaksesi sen asian, josta haaveilet. Ehkä haet uutta opiskelupaikkaa, aloitat uuden harrastuksen tai ilmoittaudut miehesi kanssa parisuhdekurssille. Tämä on oikein hyvä juttu. Tarkoitus ei olekaan pidättäytyä kaikesta toiminnasta, vaan vapauttaa itsensä hyvin ahtaasta egomielen rakentamasta ajatushäkistä, jossa luulet juuri yhden tai muutaman konkreettisen asian tuovan sinulle onnen ja rauhan.  

Tarkoitus on siis alkaa harjoitella toimimaan luontaisen intuition, ilon ja innostuksen johdattamana. Tällöin elämä pääsee virtaamaan kauttasi vapaasti!

 

- Marja Ikivalo