Miksi Kurssi on nimeltään Ihmeiden oppikurssi?
Ihmeiden oppikurssin työkirjan harjoituksesta 124 ”Suo minun muistaa, että olen yhtä Jumalan kanssa” löytyvät seuraavat lauseet: ”Tänään näemme vain sen, mikä rakastaa ja on rakkauden arvoista. Näemme sen tuskan ilmenemismuodoissa, jolloin tuska vaihtuu rauhaksi. Näemme sen kuumeisissa, surullisissa, onnettomissa, yksinäisissä ja pelokkaissa ihmisissä, jotka jälleen tyyntyvät ja saavat saman mielenrauhan, jossa heidät luotiin. Ja näemme sen kuolevissa ja kuolleissa, jolloin elämä palautuu heihin. Kaiken tämän me näemme, koska ensin näimme sen itsessämme.” (OT-124.4:6,5:1-4) Mitä nämä lauseet tarkoittavat?
”Kaiken tämän me näemme” – toisin sanoen näemme ohi 2+2=4 maailman, joka on kivun, kärsimyksen, kuoleman, vihan ja julmuuden maailma. Katsomme kaiken tämän ohi 2+2=5 maailmaan, joka näkee jokaisen egon ajatuksen avunpyyntönä. Kurssi sanoo Pyhän Hengen tuomiosta, että Hän näkee vain joko rakkauden pyyntöjä tai rakkauden ilmenemismuotoja. Joten kun Pyhä Henki on opettajasi ja kun Jeesuksen rakkauden lohduttava läsnäolo on oppaasi, et näe tuskaa, vihaa, julmuutta, kidutusta ja kuolemaa. Katsot näiden taakse ja näet avunpyynnön, joka sanoo: ”Pyydän, näytä minulle, että olen väärässä. Näytä minulle, että tein virheen valitessani egon. Näytä minulle, että voin tehdä toisen valinnan. Lohduttavalla, rakastavalla läsnäolollasi näytä minulle, että on toinenkin ajatusjärjestelmä, jonka voisin valita.”
Kaiken tämän näette, koska näitte sen ensin itsessänne. Tämä on oikean mielen mukaista ”itsekeskeisyyttä”. Eikä tällä tarkoiteta sitä, että kaikki tarpeesi täytetään, vaan sitä, että valitset oikean opettajan. Ja kun valitset oikea opettajan, on mahdotonta olla antamatta tuon lohduttavan rakkauden läsnäolon laajentua kauttasi. Se syleilee kaikkia ja se tavoittaa jokaisen. Kosketat heidän pelkoaan rakastavilla, lohduttavilla käsilläsi. Menet ulos maailmaan, kosketat pelkoa ja se on poissa. Teet tämän siinä muodossa, jossa se kulloinkin on hyödyllisintä. Etkä tuomitse muotoa. Mutta et myöskään puutu siihen rakastamisen virtaan, joka tulvii sisältäsi.
Tekstiosan alussa on lause, jossa sanotaan: ”Kaikki ajattelu saa aikaan muotoa joillakin tasolla” (T-2.VI.9:14). Kaikki oikeamielinen ajattelu ja kaikki kokemuksesi anteeksiannosta itsellesi saavat aikaan muotoa jollain tasolla – muotoa, joka kulloinkin on hyödyllisin. Sinun tehtäväsi on vain saada egosi pois tieltä, mikä tarkoittaa syyllisyyteen panostamisen saamista pois tieltä – mikä tarkoittaa, että sinun on ensin tunnistettava, että olet panostanut syyllisyyteen. Sitä ihme tekee. Siksi tätä kutsutaan Ihmeiden oppikurssiksi. Ei Rakkauden, Totuuden tai Jumalan oppikurssiksi, vaan Ihmeiden oppikurssiksi, koska ”ihme” on Kurssin nimi prosessille, jossa siirryt ilman mieltä olevasta kehostasi mieleesi, jotta voisit valita uudelleen.
Muista lause: ”Ihme vain katsoo hävitystä ja muistuttaa mielelle, että sen näkemä on virheellistä” (OT-osa II.13.1:3). Katsot tuhoa, jonka olet saanut aikaan ihmissuhteissasi. Katsot, miten olet hyökännyt ihmisiä vastaan, miten olet tuominnut heidät ja miten olet syyttänyt heitä siitä, että he ovat kohdelleen sinua epäoikeudenmukaisesti. Katsot sitä ja ymmärrät, että se oli pelkkä virhe. Se mitä näet, on valhetta, ja se kumpusi rakkauden pelostasi. Pelosta ei pidä rangaista. Pelkoa tarvitsee rakastaa ja lohduttaa, ja siten se tulee kumotuksi. Sitä ”katumus” tarkoittaa. Katson, mitä olen tehnyt ulkopuolelleni ja näen sen peilinä siitä, mitä olen tehnyt sisäpuolellani. Ulkopuolellani oleva tuho on peili siitä tuhosta, jonka olen valinnut sisälläni. Joten aivan ensin sanon itselleni ja tarkoitan sitä: ”Olen pahoillani.” Vasta sitten voin todella sanoa ”olen pahoillani” muille ihmisille, eikä se sitten ole vaikeaa. Vastarintaa ei ole. Sanat ja teot vain virtaavat sinusta ulos, koska näet kaiken koskevan heitä, eikä sinun omia tarpeitasi. Olet tehnyt tästä heitä koskevaa. Kuulet heidän kutsunsa rakkauteen.
”Tuskan ilmentymät”, jotka näkyvät ”kuumeisissa, surullisissa, onnettomissa, yksinäisissä ja pelokkaissa”, koskevat myös ihmisiä, jotka tekevät ilkeitä ja julmia asioita. Jos ajattelet hetken, tajuat, ettei kukaan rakkauden ollessa läsnä voisi koskaan satuttaa ketään. Ei vain voisi. Joten jos joku satuttaa jotakuta tai haluaisi satuttaa jotakuta, hän ei voi olla rakkauden läsnäolossa. Mitä siis rakastavana veljenä tai sisarena haluat tehdä? Haluat osoittaa heille rakkautta, koska heidän vihansa, ilkeytensä ja julmuutensa on kummunnut siitä, että he uskovat hyökänneensä rakkautta vastaan. He uskovat hylänneensä rakkauden. He voivat projisoida sen ja sanoa, että rakkaus hylkäsi heidät, ja siksi he ovat vihaisia ja oikeuttavat vihansa, mutta syvällä sisimmässään he syyttävät itseään rakkauden hylkäämisestä.
Ja niin te haluatte nyt olla tuon rakkauden ilmentymä. Käsitteiden selvennyksessä Jeesuksesta puhuttaessa sanotaan: ”Sinä olet Hänen ruumiillistumansa tässä maailmassa. Veljesi kutsuu sinua olemaan Hänen äänensä yhdessä hänen kanssaan” (KS-6.5:1-2). Aivan kuten Kurssi sanoo, että Jeesus on Pyhän Hengen ilmenemismuoto (T-12.VII.6:1), niin nyt me haluamme tulla tuoksi ilmentymäksi. Syyllisyytemme majailee päätöksessämme olla tulematta tuoksi ilmentymäksi. Ja se tarvitsee anteeksiantoamme.
Kenneth Wapnick, Ph.D: Why the Course is called ”A Course in Miracles”_Excerpt from ”A Course in Miracles” Workshop
https://www.youtube.com/watch?v=gekREgYKPag&t
Suomentanut Marja Ikivalo